Home » Aromatherapie

Aromatherapie

De kunst van aromatherapie wortelt in de oudste genezingsmethoden, die al duizenden jaren gebruikt werden. Behalve de meetbare plantbestanddelen die heilzaam en versterkend op onze immuunsysteem werken, werkt op de subtiele achtergrond de geur van een plant mee. Deze geur en trilling, de ziel van de plant, wordt waargenomen door cellen van ons lichaam en in het lange termijn geheugen van onze hersenen bewaard. Geuren kunnen ons het verleden en oude patronen doen herinneren.

Met aromatherapie kan je kiezen tussen een innerlijke reis of een gezichts- of voetmassage. Kies je voor de innerlijke reis dan lig je ontspannen met kleding in een stoel en gaan we aan de hand van je verhaal geuren uitkiezen. Deze geuren laten het lichaam vertellen wat het nodig heeft. Als een verborgen herinnering door een geur bewust wordt gemaakt dan verandert de betekenis en zie je ontspanning ontstaan in het lichaam ontstaan.

Een energetische gezichtsmassage maakt het hoofd weer leeg en helder, heb je de behoefte om met beide benen op de grond te staan kan een energetische voetmassage uitkomst bieden.

Aromatherapie is onder andere heel goed voor het versterken van het immuunsysteem, in te zetten bij huidaandoeningen en spijsverteringsproblemen.

In de behandeling is ook een aromaflesje bij inbegrepen die op maat gemaakt wordt op het thema van de sessie en die je thuis verder kan ondersteunen.