Home » Aura- en Chakrahealing

Aura- en Chakrahealing

Wat zijn chakra’s?

Ieder mens bestaat uit/ is één groot dynamisch energieveld. In dit veld bevinden zich vele zeer fijne energiekanalen. Op de kruispunten van deze energiekanalen bevinden zich energiecentra die chakra’s worden genoemd. Het woord chakra betekent wiel of rad en komt uit het Sanskriet. Je kunt het je voorstellen als een draaikolk-achtig veld van energie. Deze draaikolk wekt zuigkracht op waardoor energie of informatie wordt aangetrokken. In de chakra’s wordt deze energie getransformeerd in meer specifieke energieën, die ieder van invloed zijn op het functioneren op fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel niveau. In een chakra wordt dus energie opgenomen en afgegeven. Een chakra functioneert niet geïsoleerd en elke verandering is weer van invloed op een andere chakra en het gehele systeem.

We kunnen 7 hoofdchakra’s onderscheiden die zich langs de wervelkolom bevinden van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied.

  • eerste chakra: fundament; veiligheid, zelfvertrouwen, gronding, vitaliteit
  • tweede chakra: gevoelens, emoties, levensvreugde, sexualiteit
  • derde chakra: kracht, wilskracht, identiteit
  • vierde chakra: (eigen-)liefde; zelfwaardering, geven en ontvangen, compassie en vergeving
  • vijfde chakra: communicatie en expressie
  • zesde chakra: overzicht, helder –zien, intuïtie
  • zevende chakra: innerlijk weten, autoriteit, weten wie je bent

Een Aura of Chakra healing kun je beschouwen als een grote schoonmaakbeurt van je hele energie systeem. Het heft bepaalde blokkades op waardoor je beter je eigen “levenskracht” kan laten stromen. Een goede doorstroming helpt je beter in verbinding te zijn met je omgeving maar ook met jezelf. Het ondersteunt daarom ook je persoonlijke groei. Bij een healing wordt er door de healer op intuïtief niveau contact gemaakt met jouw energie. Er wordt gekeken waar mogelijke blokkades zitten of waar het niet goed doorstroomt. Het systeem wordt geholpen zichzelf weer te regenereren door blokkades weg te halen. Het loslaten van “oude” energie geeft over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust.

Deze healing geschiedt liggend op de buik en gaat met een lichte aanraking aan de achterkant van het lichaam en hoofd gepaard. Tijdens de behandeling wordt ook gebruik gemaakt van kleurenlicht, bloesemremedies en kristallen.