Skip to main content

Orthomoleculair therapie

OVER DE BEHANDELING

Bij orthomoleculaire voedingsleer draait het om gezonde, natuurlijke voeding. Om goed te kunnen functioneren moet je je lichaam voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van natuurlijke stoffen. Zo moeten er voldoende vitaminen en mineralen aanwezig zijn in het lichaam en zo min mogelijk afvalstoffen en toxinen.

Voedingsadviezen

Tijdens orthomoleculaire voedingsleer bepalen we hoe jij diverse voedingsstoffen, zoals vetten, suikers, eiwitten, vitaminen, mineralen en aminozuren opneemt. Op basis hiervan kunnen we je een gericht voedingsadvies geven met eventueel een suppletie advies.  De ene persoon neemt bepaalde voedingsstoffen makkelijker op dan de ander. Geen enkel mens is hetzelfde. Er is een verschil tussen inname en opname van voedingsstoffen. Tijdens de behandeling schenken we aandacht aan de voeding, de keuzes daarin en de juiste kwaliteiten. Ook de wijze van het klaarmaken van voeding en de manier waarop deze gegeten wordt, speelt een grote rol in onze gezondheid en hoe we ons voelen.

Gezonde voeding staat centraal

In de orthomoleculaire voedingsleer staat gezonde voeding dus centraal. Naast gezonde voeding kijken we ook naar een bepaalde klacht of aanleg die iemand heeft. Er kan gekozen worden om extra voedingsstoffen te geven in vorm van een dieet of voedingssupplementen (pillen, capsules of tabletten).

Vergoeding

Orthomoleculaire therapie in Delft valt onder natuurgeneeskunde en wordt (gedeeltelijk) vergoed door bepaalde zorgverzekeraars. Neem contact op met de zorgverzekeraar voor meer informatie over de mogelijkheden.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over hoe een orthomoleculaire consult bij Bodyspectrum in zijn werk gaat? Boek een vrijblijvende telefonische intake gesprek via de afsprakenplanner. Ik vertel je graag meer over mijn werkwijze.

Health is a state of complete harmony of the body, mind and spirit. When one is free from physical disabilities and mental distractions, the gates of the soul open.

Over BodySpectrum

Bodyspectrum, opgericht door Yolanda Krul in 2008, staat voor de behandeling van de mens als totaal. Vanuit de kern van de cel naar het lichaam, naar de emotie, naar de ziel, kortom het hele spectrum van de mens. Yolanda’s missie is het bewust maken van hoe erfelijke patronen en omgevingsfactoren invloed heeft op de kern van jouw zijn en hoe het daar weer invloed heeft op jouw welbevinden. Door samen met haar anders naar deze patronen te kijken, als het ware de weeffoutjes herstellen, word je bewust van een grote mate van controle over jouw eigen levenskracht.

Afspraak inplannen

We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Dankjewel voor je aanvraag!
Uw bevestigingsnummer:
TOEVOEGEN AAN GOOGLE AGENDA

Afspraak inplannen

We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Dankjewel voor je aanvraag!
Uw bevestigingsnummer:
TOEVOEGEN AAN GOOGLE AGENDA